header banner
Default

TBM verwacht dat Berlijn in 2025 weer een volwaardige technologiebeurs wordt


Table of Contents

De succesvolle technologiebeurs Gitex Dubai krijgt vanaf 2025 ook een Europese versie in Berlijn. Dat betekent dat na het verdwijnen van Cebit zeven jaar geleden Europa weer een volwaardige IT- en technologiebeurs krijgt. Gitex Dubai is uitgegroeid tot een van ’s werelds belangrijkste B2B IT-events. Volgens de organisatoren zijn Gitex Global en Expand North Star, die deze week in Dubai plaatsvinden, de grootste evenementen ter wereld voor technologie en start-ups, met zo’n 6.000 exposanten uit meer dan 100 landen, 1.800 start-ups en ruim 1.400 sprekers.

De sterke toename van de internationale vraag naar GITEX om verbintenissen uit te breiden en nieuwe markten te verkennen, was een katalysator voor de oprichting van GITEX EUROPE 2025 in Duitsland, de grootste economie van Europa, om toekomstige economieën te versnellen met een digitale transformatievisie gericht op talentontwikkeling, innovatie en doelgerichte, publiek-private partnerschappen (PPP) voor investeringen in technologie.

Franziska Giffey, de burgemeester en senator voor economische zaken van Berlijn, ziet het besluit als een bevestiging van Berlijn als beurs- en innovatielocatie: “We zijn erin geslaagd een van de belangrijkste beurzen voor start-ups en technologie ter wereld naar Berlijn te halen.”

Mario Tobias, CEO van Messe Berlin, onderstreept het belang van Gitex Europe als een van de belangrijkste internationale evenementen voor technologie en start-ups in Berlijn: “Gitex Europe is een belangrijke aanvulling op ons beursportfolio en een aanvulling op ons andere technologiebeursaanbod. Gitex Europe biedt een ideaal platform voor alle onderwerpen van digitalisering, van AI, metaverse en blockchain tot cyberveiligheid en telecommunicatie tot klimaattechnologie en toekomstige mobiliteit.”
De handelsbeurs wordt gehouden door een joint venture tussen Kaoun International en Messe Berlin, gevestigd in Berlijn.

De grote B2B IT-beurzen in Duitsland zijn eigenlijk geschiedenis: de laatste CeBit vond zeven jaar geleden plaats. In 2025 viert een belangrijke vakbeurs zijn première in Duitsland: “Gitex Europe” zal voor het eerst in Berlijn plaatsvinden. Dit werd bekend gemaakt op een persconferentie tijdens Gitex Global in Dubai door Kaoun International, de organisator, en Messe Berlin. Gitex Europe vindt van 21 tot 23 mei 2025 voor het eerst plaats in het beurscentrum in Berlijn en biedt een B2B-platform voor het hele technologie-ecosysteem.

Overwinning voor Berlijn

VIDEO: #REISLOG13 DAGJE OP DE IFA IN BERLIJN - 2018
Lindakaas

GITEX EUROPE is de tweede overzeese onderneming voor het krachtige merk GITEX, na het debuut van GITEX AFRICA Morocco in mei 2023. De officiële ondertekeningsceremonie van de lancering tussen KAOUN International en Messe Berlin werd bijgewoond door Zijne Excellentie Omar Sultan Al Olama, staatsminister voor Kunstmatige Intelligentie, Digitale Economie en Toepassingen voor Werk op Afstand van de Verenigde Arabische Emiraten en voorzitter van de Dubai Chamber of Digital Economy; en Franziska Giffey, viceburgemeester van Berlijn en senator voor Economische Zaken, Energie en Ondernemingen.

Giffey stelde: “Berlijn en GITEX passen perfect bij elkaar. We zijn verenigd in onze visie om de wereldwijde gemeenschap van vernieuwers te verbinden en we delen de passie voor baanbrekende nieuwe technologieën. Berlijn, gelegen in het hart van Europa, is de thuisbasis van een van ’s werelds meest levendige start-up ecosystemen en een belangrijke bestemming voor talent en investeringen. We zijn verheugd om samen te werken met GITEX in ons streven om transformatie te bevorderen en de innovatiekracht van Duitsland en Europa te stimuleren.”

Mario Tobias, CEO van Messe Berlin, voegde hieraan toe: “Met GITEX EUROPE komt een van de belangrijkste internationale tech- en start-up-evenementen naar Berlijn. Of het nu gaat om programmeurs, ontwikkelaars, tech CEO’s, investeerders, nieuwkomers in de industrie of vertegenwoordigers van politiek, wetenschap en onderzoek – in samenwerking met onze partner KAOUN International brengen we de techgemeenschap van Europa samen in Berlijn. Met veel plezier leggen we vandaag de basis hiervoor.”

“GITEX EUROPE is een belangrijke uitbreiding van ons portfolio en aanvulling op onze andere tech-beurzen. GITEX EUROPE biedt het ideale platform voor het volledige spectrum van digitaliseringsthema’s – van AI, de metaverse, blockchain, cybersecurity en telecommunicatie tot klimaattechnologie en toekomstige mobiliteit.”

Sources


Article information

Author: Kelly Newman

Last Updated: 1697885403

Views: 1212

Rating: 4.9 / 5 (116 voted)

Reviews: 98% of readers found this page helpful

Author information

Name: Kelly Newman

Birthday: 2011-08-17

Address: 81130 Annette Ramp, Davidmouth, AR 06904

Phone: +3826362582709168

Job: Librarian

Hobby: Rowing, Running, Metalworking, Camping, Camping, Pottery, Tea Brewing

Introduction: My name is Kelly Newman, I am a lively, radiant, cherished, striking, unwavering, artistic, accessible person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.