header banner
Default

Is de muurvastheid van Bitcoin het begin van een nieuwe crisis in de Chinese vastgoedsector?


Bitcoin crasht hard, paar uur na bereiken hoogste prijs in 13 maanden

Foto: Vinnikava Viktoryia/Shutterstock

Zoals je misschien al gemerkt hebt, zit de bitcoin (BTC) koers muurvast. Nog altijd weet de koers niet boven de $30.000 te geraken en blijft BTC momenteel rond de $26.000 hangen. En hoewel velen van ons een sterke focus hebben op de bewegingen binnen de cryptomarkt, kan het slim zijn om juist nu ook een blik te werpen op de wereldwijde aandelenmarkten. Gezien de huidige kalmte binnen crypto, laten we eens dieper duiken in de recente bewegingen op de beurs.

🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis Advertentie Bitvavo

Crisis in China en aanbevolen aandelen door ING

VIDEO: Bitcoin Holders...Chaos is Coming from Elon and China
CryptosRUs
  • Start op Wall Street: De Nasdaq en S&P 500 openen beide 0,3% lager, wat het gevolg is van opeenvolgende verliezen de afgelopen weken. De futures suggereren een vlakke opening, terwijl de obligatierentes blijven stijgen, waardoor de aandelen onder druk blijven staan.
  • Onrust in Amsterdam: De AEX-index vertoont duidelijke dalingen. Vooraanstaande spelers zoals Prosus dalen met 4,1% na het verlies van Tencent in Hongkong. ArcelorMittal en Aperam delen in de wereldwijde staalmalaise, mede door de terugvallende orders uit China.
  • Monetair beleid: Luc Aben, hoofdeconoom bij Van Lanschot Kempen, suggereert dat, ondanks de hoge beleidsrentes, verdere verhogingen mogelijk beperkt of zelfs achterwege blijven. Vooral de Amerikaanse arbeidsmarkt toont zich veerkrachtig, wat implicaties kan hebben voor de inflatie en renteverhogingen.
  • Chinese vastgoedcrisis: Vastgoedgigant Evergrande is het symbool geworden van de Chinese vastgoedcrisis. Na het afzeggen van belangrijke bijeenkomsten met schuldeisers en de aankondiging van een herzien financieel herstelplan, raakte het bedrijf ongeveer een vijfde van zijn waarde kwijt. Dit heeft ongetwijfeld invloed op het vertrouwen in de Chinese vastgoedsector. Gezien de grootte van deze sector in China, kan dit ongewenste gevolgen hebben in hetland, en de rest van de wereld. Zeker een belangrijk onderwerp om in de gaten te houden de komende tijd.
  • Aanbevelingen van ING: De bank heeft enkele vernieuwingen doorgevoerd in haar favorietenlijst voor de Benelux. Nieuwkomers zijn Basic-Fit en Vopak, terwijl de TKH Group van de lijst is verwijderd. Interessant is de positieve kijk van ING op de marktomstandigheden voor Vopak, vooral met betrekking tot olieopslag.

Advertisement

Beleg je in bedrijven als Tesla, Apple, Basic-Fit of Nvidia?

VIDEO: WARNING...Deep Recession Coming (Protect Yourself w/ Bitcoin)
CryptosRUs

Diversificatie in je beleggingsportefeuille is niet alleen een schild tegen onvoorziene risico’s, maar ontsluit ook potentiële groeikansen, zeker in tijden waarin de crypto markt erg saai kan zijn. Via platforms als eToro kun je zowel in bekende aandelen als in crypto investeren, wat je bereik in de beleggingswereld vergroot. Een aanbeveling van een betrouwbare partij als ING kan handig zijn, maar een kenmerk van eToro is de mogelijkheid om zelfs strategieën van doorgewinterde beleggers direct te kopiëren. Dit maakt het samenstellen van een stevige en diverse portefeuille vergemakkelijkt.nog makkelijker

Sources


Article information

Author: Susan Green

Last Updated: 1698380281

Views: 1320

Rating: 4.1 / 5 (118 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Susan Green

Birthday: 1976-01-07

Address: 11110 Hayes Orchard Suite 869, New Dustin, DC 74922

Phone: +4543395745263547

Job: Psychologist

Hobby: Coin Collecting, Mountain Climbing, Sailing, Rowing, Fencing, Arduino, Kite Flying

Introduction: My name is Susan Green, I am a unwavering, skilled, clever, striking, multicolored, dazzling, resolute person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.