header banner
Default

Kongehuset tolererer ikke skandaler


Table of Contents

  Da jeg vokste opp, het kongen Olav og tok trikken i anorakk sammen med «vanlige folk». Året var 1973. En høyt beundret konge som kunne bære sin generaluniform med stolthet og verdighet. Nå er kongehuset knyttet til utagerende festing, svindlere, sjamaner og narkomane. Kongehusets anseelse synker.

  Et bilde på Instagram, lagt ut av Sophie Elise, skapte rabalder. For ved siden av henne sto en annen influenser, som holdt en pose med hvitt pulver i hånda. Innlegget ble raskt slettet, men selvsagt ble det lagret og kjent offentlig.

  De første reaksjonene var rettet mot NRK, som har innledet et samarbeid med Sophie Elise. Opp mot 2000 klager til Kringkastningsrådet er sendt inn, av folk som mislikte at silikonprinsessen Sophie Elise skulle bli et slags ansikt utad for å tiltrekke ungdommer, særlig unge jenter, inn i hjernevaskingen til NRK.

  Flere reagerte, deriblant Simen Sandelien fra Asker Høyre, en kjent profil på Facebook. 

  Jeg har tre døtre på vei inn i tenårene. Det er trist å konstatere at NRK er helt ukritisk til hvilke rollemodeller og holdninger de promoterer overfor unge jenter.

  For meg er absolutt alt galt med verdiene som disse kvinnene står for. Selvsentrert kommersialisert ekshibisjonisme, bruk av kirurgiske inngrep og usunne virkemidler for å manipulere på eget utseende – eller som her – en «gi faen»-adferd med rusmidler, tvilsom selvmedisinering og signalisering av promiskuitet.

  Ikke noe av dette er oppskriften på et sunt, givende liv, med opplevelse av selvrespekt, selvtillit, mestring og gode sosiale relasjoner.

  Hvorfor kan ikke NRK – som tross alt er statsfinansiert – forsøke å synliggjøre bedre feminine rollemodeller enn dette? Hvorfor får selv ikke åpenlys bruk av narkotika kanalen til å reagere?

  Er målet til NRK å påvirke ansvarlige foreldre til å holde sine barn helt unna kanalens sendeflater?

  Jeg har ingen døtre, men jeg har flere nieser jeg er veldig glad i. Sophie Elise en person som forsørger seg selv. Jeg er ingen moralist i forhold til trutmunn og silikonpupper, dette er selvskading hun har betalt for selv.

  Men hvorfor skal skattebetalernes midler brukes til å promotere hennes bedrift, som neppe er et ideelt forbilde for de unge som utgjør målgruppen. Det kan jeg ikke forstå. Det blir et makabert eksempel på offentlig-privat samarbeid. Sånn bullshit ender sjelden godt.

  Tilgang til kongehuset

  Det er ikke Sophie Elise som er det egentlige problemet med dette bildet. Det er tilknytningen til kongehuset.

  Det startet med Mette-Marit og hennes «utagerende» festing. Hun hadde allerede et barn, nok en alminneliggjøring. Men hun ble akseptert og omfavnet. Biskop Gunnar Stålsett forrettet under bryllupet.

  Haakon Magnus deltok i World Economic Forum som Young Global Leader.

  Men så ble det mer problematisk. Det kom frem at Mette-Marit hadde hatt forbindelser til Jeffrey Epstein. Haakon Magnus markerte seg som globalist.

  Populære kong Harald og kong Olav valgte «Alt for Norge» som valgspråk.

  Kronprins Haakon Magnus’ valgspråk blir «Alt for FN».

  Haakon Magnus velger vel sjarlatanen og juksemakeren Durek Verrett som visekonge! 🙂 pic.twitter.com/eZYt9GI4tn

  — Lukas Johansen (@LukasJohansenX) May 4, 2020

  Märtha Louise giftet seg med Ari Behn. Behn var ukonvensjonell, men en self-made man. Han var allerede kjent som en suksessfull forfatter, og var hysterisk morsom da han utfordret Kjetil Rolness til duell.

  Siden jeg var vert for bryllupsfesten Ari og Märtha holdt på Bølgen & Moi i Trondheim, så har jeg møtt hele kongefamilien. Ari Behn var dessuten i årevis stamgjest på Bølgen & Moi Briskeby. Alle servitører og kokker elsket denne merkelige figuren, som på tv fremsto svært unorsk. Etter noen møter forsto jeg hva som feilte ham: Han brydde seg faktisk om andre mennesker, et veldig uvanlig fenomen, som kan fremstå overfladisk og falskt, inntil man forstår at det er basert på ærlighet.

  For meg fremsto Ari Behn som et hedersmenneske. Skuddene da han skjøt seg 1. juledag, mens kongefamilien var samlet i kirken, med bildet av Durek med armen rundt Behns barn, ga gjenlyd i kongeriket.

  Ari Behn på tur med min gamle kollega og sjef Trond Moi, og musikeren Magnus Grønneberg fra CC Cowboys. Skjermdump: TV 2

  Dureks entré i kongefamilien sprengte alle grenser som måtte være igjen. Pressen hadde latterliggjort Märtha for hennes åndelige øvelser, samtaler med engler osv. Dette lå så langt vekk fra hvor media var, at de støpte kuler av hennes eget materiale, noe som førte til bitterhet. Forståelig nok. Nylig blåste hun ut i svensk tv. Media gikk øyeblikkelig til motangrep.

  Men sjamanen Durek er a bridge too far. Det er lov å være eksentrisk, men på dette nivået lar det seg vanskelig forene med å være medlem av kongefamilien.

  Sammenblanding av kongelig tittel og kommersielle forretninger skurrer. Durek selger koronamedaljonger, og han risikerte å bli anklaget etter kvakksalverloven. Folk fikk sjaman til å rime på svindler. Han var også «flytende» rent seksuelt. Han tilbød også vaginarensinger. Hvordan var frokostsamtalene på Slottet? Dette ble too much.

  Bakdør

  Hva har dette med Sophie Elise å gjøre? Hun er da ikke knyttet til kongehuset?

  Nei, men dét er hun som holdt posen med hvitt pulver på det omstridte bildet. Nettavisens politiske redaktør Erik Stephansen forteller at pressen fikk beskjed om at de ikke kunne nevne navnet til denne andre influenseren. Men Stephansen ble irritert og publiserte en kritisk kommentar.

  Lettere parodisk ble det også da vi i de redaktørstyrte mediene fant ut at vi ikke kunne fortelle hvem den andre influenceren var.

  For bare å fortelle leserne det faktum at det er influencer Nora Haukland som er avbildet på det aktuelle bildet, kan umulig være brudd på pressens etiske regler. At dette faktum i seg selv har offentlig interesse, er åpenbart, siden Haukland selv har vært med på å offentliggjøre sitt forhold til Marius Borg – sønn til kronprinsesse Mette-Marit.

  Det er ikke kjent hva som var i posen. Men ut fra kontekst er det lett å fastslå at det koketteres med kokain. Det er ikke første gang duoen Haukland / Sophie Elise bevisst sjokkerer.

  Skjermdump Instagram

  Marius Borg har også et rykte på seg for å like utagerende festing. Det er ikke vanskelig å finne bilder av ham og Nora.

  Mette-Marit ba om tilgivelse av nasjonen. Nå er det en ny generasjon. Historien ser ut til å gjenta seg.

  Hans kjæreste Nora Haukland som forteller til VG:

  Det var på 17. mai, og Marius hadde skadet seg på en knust champagneflaske og måtte på sykehus.

  – Og så kom da Mette og Haakon inn balkongdøra mi, faktisk, fra fronten av bygget. Og Marius ligger der med gips rundt hånden, erindrer Haukland.

  – De var bare superhyggelige og veldig skjønne. Og det var det første møtet. Det var litt absurd.

  Pressen har til nå opptrådt som beskyttere av kongehuset. Men forbindelser som influenser-jentene viser hvor galt det kan gå.

  Den norske kongefamilien er ikke den eneste som sliter. Danskene har splid i familien. Dronning Margrethe ville ikke gi kongelige titler til barna til prins Joakims andre ekteskap. Han angrep offentlig sin egen mor. I England har Meghan Markle og Harry skandalisert kongehuset igjen og igjen.

  Noen ser ikke problemet. Men vi tror de fleste fanger opp at hvis kongehuset skal ha noen mening, må det være hevet over folket. Slik er det ikke nå.

  Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

  Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.

  Sources


  Article information

  Author: Mark King

  Last Updated: 1698315603

  Views: 956

  Rating: 4.7 / 5 (31 voted)

  Reviews: 80% of readers found this page helpful

  Author information

  Name: Mark King

  Birthday: 1911-11-18

  Address: 597 Christopher Trafficway, Lake Katrinamouth, MT 69157

  Phone: +4197707074293174

  Job: Real Estate Agent

  Hobby: Billiards, Woodworking, Mountain Climbing, Fencing, Hiking, Orienteering, Puzzle Solving

  Introduction: My name is Mark King, I am a candid, welcoming, enterprising, accomplished, capable, vivid, spirited person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.