header banner
Default

Har du mistet overblikket i junglen af dating-apps? Eksperter hjælper dig med din søgen efter romantik og sex


Table of Contents

Leder du efter en kæreste, sex eller noget helt tredje? Så er der helt sikkert en platform, der passer dig.

(Foto: © / Grafik: Oliver Seppo)

Er du single, udgør de helt sikkert en del af dit liv. Måske hver eneste dag. Måske i perioder.

Dating-apps har i årevis været en let "go to" for alverdens singler, hvad end de leder efter et hurtigt knald eller et mere seriøst forhold.

I anden sæson af 'Salsa', der netop har haft premiere, er det den fiktive sex-app Drift, som – so to speak – spiller en af hovedrollerne. En app, hvor man kan vurdere hinandens evner i sengen.

Men hvad er status på virkelighedens dating-apps her i 2023? Og hvordan finder du ud af, hvilken én der passer lige præcis dig og dine behov?

Det har vi spurgt Nathalie C. Larsen om. Hun er SoMe-ekspert og arbejder som kreativ direktør i kommunikationsbureauet Lead Agency.

Og hun forstår godt, hvis det kan være svært at vide, hvor du skal oprette en dating-profil. For der er nemlig afsindig mange platforme at vælge imellem.

- Der er platforme, der handler om din seksualitet, der er hunde-dating-apps, apps for folk, der vil date nogle med akademisk baggrund, og sågar en dating-platform for kendte, siger hun.

Alligevel tager hun her temperaturen på fem dating-apps, som hun mener, du skal kende, hvis du er single og "på jagt".

Tinder er den mest populære dating-app i verden med omkring 75 millioner brugere hver måned. (Foto: © / Grafik: Oliver Seppo)

Gode, gamle Tinder er og bliver en all time-favorit på datingapp-markedet, mener Nathalie C. Larsen:

- Det er udgangspunktet for online-dating. Selvom man er typen, der eksperimenterer på datingmarkedet, er Tinder bare en go-to-app, de fleste stadig har. Alle har prøvet den, og mange vender tilbage til den.

Én af de største fordele ved Tinder er ifølge Nathalie C. Larsen, at der er mange brugere.

- Og du vil jo ikke udelukke dig selv fra en masse matches, hvilket du gør, hvis du vælger en mere nichet app. Man kan bare ikke komme uden om Tinder, for det er den app, der samler det store fællesskab, siger hun.

- Det er et eksempel på, at Tinder løbende gentænker sig selv, så dating forbliver sjovt og legende. Funktionen taler jo ind i en genkendelig fysisk situation og social dynamik, hvor man leger Amor for sine venner og sætter dem op med hinanden.

- Det er godt set af Tinder, for hvem har ikke prøvet at låne sin Tinder-profil ud til en ven og lade dem swipe for én?

Hvis hun selv var single, ville Nathalie C. Larsen også vælge Tinder – både hvis hun ledte efter uforpligtende sex eller en længere relation. Også selvom platformen i nogles øjne er overfladisk og designet til, at det skal gå stærkt, så man hurtigt kan lede videre efter de næste fisk i havet.

Feeld er både queervenligt og sexpositivt. Man kan også date som par, der søger en eller flere personer. (Foto: © / Grafik: Oliver Seppo)

Hvad leder du efter seksuelt? Hvordan definerer du sig selv seksuelt? Og har du nogle specifikke lyster? Hvis du er klar på at svare på de spørgsmål – endda overfor folk, du ikke kender – så er Feeld måske dating-app'en for dig.

Her skal brugerne nemlig være åbne omkring, hvad de søger seksuelt, og hvad de kan lide.

- Det er ret meget svesken på desken. Og det er bundet op på, at man skal kende sig selv, inden man dater andre, siger Nathalie C. Larsen.

Udover de seksuelle spørgsmål kan app'en også stille dig mere "uskyldige" spørgsmål som, om du er mest til vin eller øl. Og med de svar kan algoritmens teknologi hjælpe med at finde matches, der kan være interessante for dig, forklarer Nathalie C. Larsen.

Gps'en i din telefon kan via Happn hjælpe dig med at finde et match. (Foto: © / Grafik: Oliver Seppo)

Happn tager udgangspunkt i din lokation, altså hvor du befinder dig. Og det påfund er app'ens styrke, mener Nathalie C. Larsen:

- Hvis du har set en sød fyr eller kvinde i træningscentret, på caféen eller et tredje sted og godt gad at vide, om personen var single, kan du finde ud af det med hjælp fra Happn. For hvis vedkommende er single, dukker de måske op på app'en – og I kan potentielt blive matchet.

App'en er ifølge Nathalie C. Larsen meget populær og opererer altså ud fra, hvilke kredse du bevæger dig i, hvor du går i byen, hvor du træner og så videre.

- Den tager altså udgangspunkt i dig selv, dine vaner, og hvad du laver. På den måde får du matches, der passer til din hverdag og dine interesser, siger hun.

Hinge opfordrer til dybere samtaler imellem brugerne, og der er derfor en max begrænsning på 10 matches om dagen. (Foto: © / Grafik: Oliver Seppo)

Hvis du leder efter en seriøs app, der måske kan skaffe dig et forhold, kunne Hinge være et godt bud, mener Nathalie C. Larsen. Hun synes i øvrigt, at app'en har en interessant tilgang til dating:

- Den brander sig nemlig på, at den ikke burde eksistere og siger: "Vi ville ønske, at du ikke havde brug for denne app, men det har du, for vi skal have skabt nogle matches."

- Derfor siger den: "Vi giver dig nogle gode matches, så du hurtigt kan komme væk fra app'en igen, fordi vi ved, at du gerne vil være i et forhold."

Nathalie C. Larsen kalder derfor Hinge en slags modpol til Tinder, selvom app'en i sin opbygning ligner Tinder:

- Du skal have et profilbillede og en profiltekst, men så kan du også markere særlige interesser, om du er mest til øl eller vin, romantiske film eller actionfilm og så videre. Og det kan lægge op til, at man kan skrive nogle sjove beskeder til hinanden.

5

Instagram, TikTok, Facebook

VIDEO: Jessica har arbejdet i sexindustrien, siden hun var 14 år
TV 2 ECHO

Du kan sagtens flirte og date igennem de helt "almindelige" SoMe-apps. (Foto: © / Grafik: Oliver Seppo)

Selvom du måske ikke lige har tænkt over det, kan du sagtens bruge dine "almindelige" SoMe-apps til at date.

Det mener Nathalie C. Larsen i hvert fald.

- Jeg plejer at sige, at alle SoMe-platforme er dating-platforme. Og især unge er helt bevidste om, at man sagtens kan date på Instagram, TikTok og så videre. Det handler bare om for eksempel at deep-like eller at skrive en DM til folk.

For nogle år siden trådte Facebook da også helt konkret ind i dating-junglen, da man lancerede Facebook Dating. Og det var helt oplagt, mener Nathalie C. Larsen:

- For de har så meget data på os, siger hun og peger på, at de serier, film og det musik, du har liket på Facebook, kan matche dig med andre, der har liket det samme.

I Salsa er det dog den fiktive app'Drift', der er omdrejningspunktet.

Du kan se serien på DRTV:

Sources


Article information

Author: Jody Moses

Last Updated: 1699303203

Views: 1087

Rating: 4.3 / 5 (79 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Jody Moses

Birthday: 1938-07-17

Address: 14210 Ali Key, North Monica, MS 54490

Phone: +3714134288758974

Job: Bank Teller

Hobby: Photography, Puzzle Solving, Tea Brewing, Hiking, Card Games, Gardening, Chess

Introduction: My name is Jody Moses, I am a courageous, brilliant, resolved, skilled, variegated, venturesome, honest person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.